Dag sonde en rooming in(n)

Wat een verrassing was dat vandaag toen Sandra in het ziekenhuis aankwam. Bastiaan heeft geen sonde meer in ! Hij drinkt werkelijk alle voedingen nu en slaat niks over. En dus mocht de sonde eruit. Het lijkt wel een ander kind sinds hij op de box ligt en niet meer aan de monitor. Maar hij is het echt !

Omdat hij gisteren eigenlijk al genoeg gedronken heeft om naar huis te mogen, hebben ze vanmorgen ook nog bloed geprikt om zijn Hb waarde (en wat andere waardes) te controleren. Ook dit was prima in orde (rond de 8 en dat is keurig). Maar omdat het gisteren voor het eerst was dat hij zelf genoeg dronk, moet hij dat nog 1 dag laten zien. Ook vandaag is hij weer prima op weg. Hij heeft nog geen voeding gemist en dronk ook goed aan de borst bij zijn mama.

22112009

Om deze reden werd gisteren gesproken over Rooming inn. Bij een Inn denken Anglofielen als Sandra en ik zijn aan een leuke taverne in vakwerk-stijl. ‘Rooming in’ is echter heel iets anders hoewel het wel met ergens blijven slapen te maken heeft. Een bar zit er echter niet bij 😉

Er lag gisteren een briefje met de cryptische omschrijving RI bovenop zijn map met medische gegevens buiten zijn kamertje. RI staat dus voor Rooming In en hierbij mag mama (of papa, maar mama is handiger in dit geval gezien de melktoevoer) een nacht in het ziekenhuis blijven slapen in een apart kamertje met Bastiaan. Gewoon dat je aan zijn geluidjes en gedrag kan wennen. Mocht je nog een vraag hebben dan zijn de verpleegsters nooit ver weg om die te beantwoorden zoals we de hele tijd uitstekend zijn geholpen in het SFG. Wel een veilig idee met een baby die bijna drie weken op de highcare heeft gelegen.

Dus nu gaat mama (terwijl papa in De Kuip zit) haar pyama inpakken, het tweede boek van Stieg Larsson en de maxicosi. Het ziet er naar uit dat de kleine baas morgen eindelijk mee naar huis mag! Zodra dat het geval is bent u hier de eerste die het hoort.

IMG_0553

Zoals je kunt zien is Sandra vanavond dus blijven slapen. Rond 21:00 uur kreeg ik een sms dat het drinken goed ging en dat ze allebei de oogjes dicht gingen doen. Ik ben benieuwd wie het meest aan wie moet wennen.

8 thoughts on “Dag sonde en rooming in(n)”

 1. HOERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
  Wat een onwijs goed nieuws zeg!
  Veel plezier tijdens het logeerpartijtje en ik hoop op nog beter nieuws morgen hoor, super!

 2. Joepie de poepie. Jullie kleine man mag naar huis. Wat een feest. Heeft ie toch nog snel voor elkaar gekregen dus. Zoals jullie vrienden al schreven, het drinken zit hem in de genen.
  Enne Jeroen. ik weet nog wel een goed middeltje tegen de wallen. Ha Ha. Veel plezier en maak er een feestje van.

 3. Wat een ontzettend geweldig nieuws!!!! Zo kan het dan toch ineens ontzettend snel gaan! Veel plezier vannacht en ook veel succes, want al die geluiden naast je, dat is toch ook heel erg wennen…. Hopelijk lezen we morgen dat ie in de maxi cosi naar huis is vervoerd!! Super zeg zo’n perspectief. Hij moet wel gedacht hebben, als nu alleen papa en mama nog maar langs mogen komen, dan wordt het wel heeeel saai… moet ik toch maar zorgen dat ik hier weg kom. Yes, laat die eigenlijke kraamtijd thuis maar komen…

 4. Ik zit te de duimen dat onze buurjongen eindelijk thuiskomt! Dat papa en mama hem kunnen knuffelen wanneer ze willen! Dat kan Bastiaan ook wel goed gebruiken denk ik!
  Ik moet stoppen want ik ga zitten duimen!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *