Estimated time of arrival

4 december stond in onze agenda’s rood omcirkeld. Dit was de datum dat Sandra uitgerekend was en die datum hadden we dus als uitgangspunt genomen voor de geboorte van Bastiaan. Jeroen was 10 dagen te vroeg geboren, Sandra drie (!!!) weken te laat, dus als het een kind naar zijn ouders zou worden, dan was de eerste week van december wel een reële optie.

Het liep dus allemaal wat anders met als voordeel dat Bastiaan niet in de buurt van Sinterklaas zijn verjaardag hoeft te vieren. Dat is als klein kind al niet leuk (kado-technisch en qua kinderfeestje) maar als volwassene ook een stuk minder. Toch Menno?

Na al de verwennerij met kado’s gisteren moesten we ook naar het consultatiebureau. Daar moesten we Bastiaan uitkleden en werd hij gewogen (3495 gram schoon aan de haak) en opgemeten (52 hele centimeters). Daarna werden er wat testen gedaan zoals de schriktest. Dan laten ze de baby vallen en kijken ze of hij zelf reageert. Dat gebeurde dus want Bastiaan spreidde zijn armen en werd keurig door de arts opgevangen.

IMG_0610

Verder werd er gekeken hoe sterk hij al was in o.a. zijn nek en dat bleek al behoorlijk sterk te zijn (zie hier die gebalde vuist om uit te halen naar de fotograaf, het wordt een filmster!). Dat hij ook sterk zuigt is iets wat Sandra dagelijks ervaart tijdens de borstvoeding. De arts bevestigde dit nadat ze haar vinger in zijn mond gehad had. Al met al een vermoeiende dag voor dat kleine mannetje en dus viel hij bij mama op schoot in slaap na het eten. Lekker warm en veilig. De keuringen op het consultatiebureau zijn dus goed doorstaan. Over een maand mag hij weer langskomen.

IMG_1212

4 thoughts on “Estimated time of arrival”

  1. ach de schriktest……wacht maar tot je voor de eerste maal aan de hand van pa en ma mee mag naar Het stadion.

    ps fijn dat alles goed gaat met Bastiaan en Pa en Ma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *