Het lijkt de goede kant op te gaan

En dat is goed nieuws! De voeding wordt nu extra dik gemaakt met 1 schepje i.p.v. een half schepje en het lijkt er op dat dit voldoende werkt want het aantal dipjes is al flink minder. Vandaag zullen we horen of ze toch nog medicatie willen doen maar we denken dat dat niet hoeft.

Deze foto is van gisteren, nog met neusbril. Vandaag zullen we in de loop van de dag een betere foto neerzetten !

IMG_0419

Gisteren is de neusbril met zuurstof weer weggehaald. Bastiaan had deze tussendoor al even niet meer, maar afgelopen weekend wegens de vele dipjes had hij hem toch weer teruggekregen. Daarna zagen ze een verband tussen de dipjes en de voeding. Omdat ze niet graag 2 dingen tegelijk veranderen in het SFG moest hij de neusbril houden tot ze zagen dat het dikmaken van de voeding werkte. Dat was gistermiddag al duidelijk en toen is de neusbril afgegaan. Aangezien hij daarna goed is blijven ademen, heeft hij bewezen dit niet nodig te hebben. Ook had hij gisteren zijn geboortegewicht weer bereikt!

IMG_0429

Verder drinkt hij ook steeds beter. Dinsdagavond dronk hij voor het eerst een heel flesje bij ons leeg. Bij de verpleegkundigen had hij dat al vaker gedaan. En hij drinkt steeds meer en beter aan de borst dus hij gaat steeds meer vooruit.
Maar om echt weg te mogen, moet hij alles uit de borst kunnen drinken en dat betekent dus dat hij 8 keer per dag actief wakker moet zijn. Nu slaat hij regelmatig een voeding over, omdat hij diep slaapt en dan krijgt hij de voeding via de sonde. Dat kan thuis niet, dus hij moet echt nog actiever gaan worden met drinken. Iedere dag gaat ook dit beter dus dat komt ook wel goed.

De moeder van Bastiaan is nog wel erg moe en probeert overdag zoveel mogelijk te rusten tussen de ziekenhuis bezoeken en het kolven door. De wond doet steeds minder pijn maar verder is het duidelijk dat rust nodig is. Ze wordt goed verzorgd door Jeroen en haar eigen moeder. 🙂

One thought on “Het lijkt de goede kant op te gaan”

  1. nu las ik toch deze regel :dus hij moet echt nog actiever gaan worden met drinken.

    En toen dacht ik : Jeroen geeft toch het goede voorbeeld dus dat lijkt me een kwestie van tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *