Mo-NEE-tor

Ongeveer op het moment dat we woensdag melding maakten dat Bastiaan weer aan de 36 uur zonder dipjes zat, had hij een dip. Dat bleek ‘s avonds toen we hoopvol naar het ziekenhuis gingen. Gisteren rond het middaguur zat hij weer aan de 24 uur en tot de avond was er nog steeds niks gebeurd. Als hij nu veel dips achter elkaar had, dan weet je dat het nog wel even gaat duren want dan is hij er duidelijk nog niet klaar voor. Maar hij had steeds 1 dip in iedere 40 uur gemiddeld en daar kwam hij zelf uit.

Vanmorgen toch maar gebeld en om 8 uur had hij nog geen dip. Zou het dit keer dan gaan lukken ???? Bastiaan zat alweer aan de 44 uur op dat moment en dan wordt het toch spannend. Toen mama Sandra om 11 uur aanwezig was in het ziekenhuis moest hij nog anderhalf uur en zat papa Jeroen duimen te draaien op kantoor. Bij het verschonen sprong er een alarm aan maar dat gebeurt wel vaker als je met hem bezig bent. Dan heeft jouw hartslag invloed op zijn metertjes.

16112009 (7)

Alles leek goed te gaan totdat om 12:29 het alarm afging. Ditmaal was het de sensor die zijn buikbewegingen registreert. Deze teller stond op 0. Normaliter een probleem maar niet als alle andere waardes zoals hartslag (het bovenste getal) en zuurstof in het bloed (het tweede getal) goed zijn. Dan is de registratie op dat moment niet goed. Je kan namelijk niet een hartslag van 150 hebben bij een niet bewegend middenrif.

Enfin, Sandra’s hartslag was eventjes net zo hoog als die van Bastiaan want die schrok haar eigen een hoedje. Het zal toch niet met 47 uur en 59 minuten gebeuren dat hij een dipje krijgt en we weer helemaal opnieuw zouden beginnen met tellen?

19112009 (2)

Bastiaan is nu dus van de monitor af en mag naar een andere kamer (de medium-care). De laatste stap zal dus zijn dat hij zelfstandig 7 voedingen op een dag gaat drinken. We zijn alweer een stap dichterbij huis gekomen. Jippie.

18 thoughts on “Mo-NEE-tor”

 1. Kom op Bastiaan nu volhouden hoor. Het drinken zal je wel snel onder de knie hebben want dat komt, op zijn tijd, wel voor in de familie. Zo doorgaan hoor en dan mag je snel naar huis.

  Kusjes Lindies

 2. Bastiaan,

  Nu maar lekker veel bij mama drinken, dan wordt je snel een grote knul.

  Eenmaal thuis, komen Karin, Siem en ik snel een keertje op bezoek om jou te bewonderen.

 3. Super!!! De dipjes zijn verleden tijd.Nu nog goed zelf gaan drinken maar zoals Menno al schreef zit het wel in de genen dus dat zal ook wel snel goed komen.

 4. Wat een goed nieuws,nu nog even je best doen en genoeg drinken.
  Dan lekker met je papa en mama mee naar huis.
  Zet hem op.

 5. Wat een geweldig nieuws voor jou en voor papa en mama,we duimen er voor hoor,dat je snel naar huis mag,lekker in je eigen bedje,en ook spannend voor Lotus!!!!
  Veel liefs oom Jan & tante Atie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *