Verandering van omgeving doet eten

Wat een verrassing vanochtend! Gisteren lag Bastiaan al op zijn nieuwe kamer toen we om acht uur in het ziekenhuis kwamen voor zijn voeding en verschonen. Daarna had hij helemaal geen zin om bij papa uit de fles te drinken. De kaken bleven stijf op elkaar en hij toonde geen interesse in de fles. Kan gebeuren maar hij moet nu wel goed gaan drinken voordat hij naar huis mag.

IMG_0993

Lekker slapen in mijn nieuwe kamer.

Groot was onze verbazing dat vanochtend bleek dat hij de drie voedingen na ons bezoek helemaal zelf uit de fles had gedronken. Er hoefde niets via de sonde gedaan te worden. Goed nieuws dus. Alleen hadden wij wel afgesproken dat Bastiaan vandaag weer in bad zou gaan. De vorige keer was hij na het bad zo rozig dat hij gelijk in slaap viel. Dus of hij ook na zijn bad vandaag nog wat zou drinken was nog maar de vraag.

IMG_0996

Mijn nieuwe kamer, met maar 1 buurman.

Na het badje door mama Sandra, waar hij zichtbaar van genoot nadat hij eerst nog tegenstribbelde, maakte hij tijdens het aankleden al hap-bewegingen en waren zijn ogen de hele tijd goed open.

IMG_1007

Badderen.

Het flesje ging er in no-time in en dus staat hij al op vier flessen achterelkaar die hij zelf heeft opgedronken. Het lijkt erop dat de verhuizing van de drukke zaal, met al die monitors die alarm geven bij andere kinderen en de drukte van de verschillende ouders die op bezoek bij hun kind komen, naar een rustige kamer met 1 buurman erg goed voor Bastiaan is geweest.

IMG_1008

Mama’s lieverd.

Hopelijk drinkt hij straks om twee uur zijn fles ook weer zelf op en kunnen wij zelf om 5 uur getuige zijn van nummer zes op een rij. Zoals het er nu naar uitziet komt de dag dat hij naar huis mag met rasse schreden dichterbij.

7 thoughts on “Verandering van omgeving doet eten”

  1. @Oma Willie: Het is inderdaad zo mooi om deze stukjes te lezen. Het gaat zo mooi stap voor stap vooruit (voor Sandra en Jeroen misschien niet snel genoeg). Die Bastiaan weet echt wel waar hij mee bezig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *