Zuur

14012010

Sinds dinsdag krijgt Bastiaan de nieuwe zuurremmer. We hebben hem niet direct gegeven omdat we wel even wilde weten hoe het ging ZONDER medicijnen. Het ging zo slecht dat alles een forse verbetering was en als we direct waren begonnen met de nieuwe zuurremmer, hadden we erg lovend geweest over de nieuwe zuurremmer. Doordat we ruim een week geen medicijnen hebben gegeven, kunnen we eerlijker vergelijken hoe het nu is met nieuwe zuurremmer in vergelijking met geen medicijnen. Geen medicijnen was namelijk al een forse verbetering ten opzichte van de vorige medicijnen, raar maar waar. We hoopten dus ook de nieuwe zuurremmer in de kast te kunnen houden maar we merkten toch te vaak dat er slik en zuur problemen waren dus zijn we begonnen met de andere zuurremmer.

De nieuwe zuurremmer lijkt wel te helpen, soms horen we Bastiaan slikken en is hij onrustig maar dan krijst hij niet. Dus blijkbaar bijt het zuur dan niet in zijn slokdarm oftewel het is niet zuur meer. Maar helaas lijkt het niet 24 uur te werken (eerder 20 uur) en dat zou natuurlijk wel moeten. Volgende week belt de kinderarts om te vragen hoe het nu gaat en dan zal dit ook verteld worden. Wellicht mogen we net iets meer geven waardoor het wel 24 uur werkt. Maar misschien werkt het over een paar dagen wel 24 uur, we zijn nog maar net bezig en het kan best dat dit wat meer tijd nodig heeft.

En eigenlijk moesten we de zuurremmer combineren met een ander medicijn (die we de vorige keer ook moesten combineren met de zuurremmer) maar dat doen we nog niet. We kijken eerst een week hiermee de resultaten aan (mits het goed gaat, anders beginnen we alsnog aan de combi van medicatie). We willen zo min mogelijk medicijnen geven en als het goed gaat met alleen de zuurremmer dan houden we het liever daarbij. Het is afwachten maar het lijkt wel beter.

One thought on “Zuur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *